V7 III Racer 10th anniversary

Zoals het schildje op de bovenste kroonplaat al aangeeft, wordt de V7 III Racer in beperkte oplage geproduceerd. Deze V7 is niet alleen de meest sportieve in de range, maar ook degene met de meest prestigieuze onderdelen, waarmee Moto Guzzi wederom laat zien dat ze in staat is om echt bijzondere modellen te bouwen.

Er zijn talloze technische en esthetische verschillen waarmee de V7 III Racer zich van de andere V7-modellen onderscheidt. Op het stilistische vlak introduceert de V7 III Racer bijvoorbeeld nieuwe graphics op de in zijdemat gespoten brandstoftank, waarop de rode adelaar een prominente plaats inneemt. Dit detail komt overeen met de “Rossa Corsa” kleur van het frame en de swingarm: dat is een expliciete verwijzing naar de eerste V7 sport uit 1971, die de bijnaam “Rood Frame” kreeg.